Föreläsare

Föreläsare

Varje år anordnar vi en föreläsningsdag som ett startskott på Arbetsmarknadsdagen. Detta brukar uppskattas av studenter på Högskolan i Halmstad och förutom spännande föreläsningar bjuder vi även på lunch samt en trevlig och peppande stämning. Förra årets tema Where education meets your future vävdes in genom att fokusera föreläsningarna på hur du lär dig mer om hur du bör utforma vår vardag och arbetsliv för att optimera vår prestation, hälsa och välmående. 

Förra årets föreläsare

Han är Sveriges främsta mentala rådgivare som utmanar dig till att tänka större och bli mentalt starkare för att maximera din potential. Han jobbar dagligen med flera av våra största stjärnor inom sport, musik och näringsliv och är författare till böckerna Fuck Your Fears (2014) och Tough Love (2018). TV4, Viasat, Swedbank, Ung Cancer och Electrolux anlitar Johannes Hansen för att utmana chefer och medarbetare. Sveriges gymnasieskolor, universitet och organisationen Ung Företagsamhet använder honom för att inspirera sina studenter till att våga ta stora steg ut i arbetslivet. Över 150 000 personer har sett hans föreläsningar.

Med humor och en härlig kontakt med publiken lär Johannes Hansen ut hur viktigt det är att göra det som känns obekvämt, att magkänslan ofta leder oss i fel riktning.

Johannes insatser är mentala träningspass fyllda med tankesätt och kraftfulla verktyg för hur vi kan träna oss själva till att bli modigare och mer handlingskraftiga för att maximera vår potential. Allt levererat med en provocerande kärlek som får dig att vilja ha mer.

Med utgångspunkt från hjärnans funktioner och uppbyggnad föreläser läkaren, hjärnforskaren och fysiologen Katarina Gospic om hur vi bör utforma vår vardag och arbetsliv för att optimera vår prestation, hälsa och välmående. Katarina Gospic har en förmåga att göra svårbegripliga saker om hjärnan lättförståeliga och att implementera abstrakta forskningsresultat till konkreta tips som kan börja användas direkt efter föreläsningens slut.

Förutom att vara en bästsäljande författare är Katarina Gospic även ett välkänt ansikte från diverse TV-soffor och program där hon som expert tas in för att förklara hjärnans funktioner och hur vi kan må bättre på ett lättförståeligt och pedagogiskt sätt.

Katarina Gospic vill implementera kunskap hur vi använder hjärnan på ett smart sätt i ett högteknologiskt samhälle i syfte att främja hälsa, prestation och utveckling. Hon menar att om vi vet hur hjärnan och kroppen fungerar kan vi styra våra beslut, oss själva och världen i önskad riktning.

SOCIALA MEDIER