Kontaktsamtal

Vad är ett kontaktsamtal?

Kontaktsamtal är ett unikt tillfälle för studenter att få personliga möten med de utställande företagen. Kontaktsamtalet kan vara upplagt på olika sätt, till exempel likt en arbetsintervju eller en mer avslappnad pratstund. Tanken är att studenter och företag ska få möjlighet att lära känna varandra, ställa frågor och knyta värdefulla kontakter inför framtiden. Det ger dessutom dig som student möjlighet att hitta potentiella arbetsgivare – vissa företag erbjuder heltidsanställningar efter examen och andra företag erbjuder extrajobb, sommarjobb, praktik, trainee eller möjlighet att skriva examens-uppsats.

Kontaktsamtal

Vad är kontaktsamtal?

Kontaktsamtal är ett unikt tillfälle för studenter att få personliga möten med de utställande företagen. Kontaktsamtalet kan vara upplagt på olika sätt, till exempel likt en arbetsintervju eller en mer avslappnad pratstund. Tanken är att studenter och företag ska få möjlighet att lära känna varandra, ställa frågor och knyta värdefulla kontakter inför framtiden. Det ger dessutom dig som student möjlighet att hitta potentiella arbetsgivare – vissa företag erbjuder heltidsanställningar efter examen och andra företag erbjuder extrajobb, sommarjobb, praktik, trainee eller möjlighet att skriva examens-uppsats. Kontaktsamtalen äger rum på Högskolan i Halmstad under mässdagen 25 februari 2020. 

Ansökan till kontaktsamtal är tyvärr stängd!

Här är företagen som håller i kontaktsamtal under mässan

På Aspia hjälper vi Sveriges företagare att förverkliga sina drömmar, genom redovisning, lönehantering, rådgivning och skatt. Aspia är det självklara valet för dig som är student och som söker ditt första jobb. Hos oss får idéer och individer växa i en inkluderande, rolig och kreativ miljö och vi vill att du ska ha den bästa tiden i din karriär hos oss! 

Vi söker: Vi söker ambitiösa studenter med inriktning ekonomi som är intresserade av att arbeta på ett marknadsledande, nytänkande och innovativt bolag. 

Vi erbjuder: Heltidstjänster, Redovisningskonsulter inför hösten 2020.

Carlsberg Sverige erbjuder sommarens mest lärorika sommarjobb! Carlsberg Sverige är med mer än 60 starka varumärken och 400 unika produkter Sveriges ledande dryckesföretag. Vi utvecklar, tillverkar, distribuerar, marknadsför och säljer öl, cider, mineralvatten och läsk. Några av de välkända och folkkära varumärken som vi förvaltar och utvecklar är Falcon, Carlsberg, Pripps Blå, Ramlösa, Festis och Pepsi.  

Vi söker: Dig som är intresserad av en arbetsplats där du kan växa långsiktigt efter sommarvikariatsperioden. Du studerar på högskola, gärna med inriktning logistik, ekonomi, ingenjör eller likvärdigt. Carlsberg erbjuder spännande sommarjobb i en internationell miljö vilket ställer krav på att du talar och skriver flytande engelska och svenska. Tekniskt intresse och goda systemkunskaper är meriterande liksom praktisk eller teoretisk erfarenhet av LEAN. Kontaktsamtalen som ni kan söka till är speedintervjuer för: 

  • Innesäljare
  • Kundtjänstmedarbetare
  • Lageradministratör

Utöver dessa tjänster söker vi även sommarjobbare som produktionsmedarbetare, lagerpersonal (nattskift förekommer), laboratorieassistenter, Supply Planners och processoperatörer. Ta möjligheten att träffa oss på arbetsmarknadsdagen eller gå in på vår hemsida för att läsa mer om tjänsterna. 

Vi erbjuder: Sommarvikariat på heltid: juni-augusti. Introduktion från april, någon dag/vecka (eller vad som passar sommarjobbarens schema). Vi erbjuder även extra jobb efter sommarjobbsperioden för den som vill fortsätta utvecklas inom företaget. 

Condesign is the technical consultant company that for the fifth year in a row are listed as one of Swedens most attractive employers. Our co-workers feel that their opinions matter, feel belonging and appreciate the unity. We believe that work should be fun and rewarding! With great commitment we take on our tasks and consider problems as exciting challenges. 

We are looking for: We are primarily searching for you with a B.Sc. or M.Sc. in fields like Mechtronics Engineering, Software engineering, Mechanical Engineering, Innovation Engineering, Electronics & Electric power engineering, Embedded & Intelligent systems and Industrial Management, etc. 

We are offering: We’re offering full time positions for our customer assignments, so you need to have completed your education when you start at Condesign. 

Grant Thornton är Sveriges största revisions- och konsultföretag med fokus på entreprenörer och tillväxtbolag. Vi är 1200 kollegor på 24 kontor som erbjuder tjänster inom revision, ekonomiservice, skatt och rådgivning. Vi har en skön tillsammanskultur och vi utmanas, utvecklas och växer med våra kunder. Tillsammans stärker vi Sveriges näringsliv och skapar hållbar tillväxt. Vi är medlemmar inom Grant Thornton International – en global paraplyorganisation. 

Vi söker: Under kontaktsamtalen vill vi träffa nyfikna studenter som vill veta mer om vilka möjligheter det finns till en karriär hos oss på Grant Thornton. Därför vill vi gärna träffa dig som studerar ekonomi och som i framtiden är intresserad av att arbeta inom redovisning, revision eller advisory. Det bästa samtalet har vi med de som vågar ställa frågor! Vi ser framemot givande och värdefulla samtal! 

Vi erbjuder: Vi erbjuder heltidstjänster för nyutexaminerade men vi vill även träffa dig som är i mitten av din utbildning. 

Handelsbanken har ett decentraliserat arbetssätt, med stark lokal förankring genom landsomfattande kontorsnät och långsiktighet i kundrelationerna.  

Vi söker: Brinner du för att bygga långsiktiga relationer? Vill du göra bra affärer både för kunden och banken? Gillar du att ta eget ansvar och egna initiativ? Då tror vi att du kommer trivas hos oss, så välkommen att träffa oss. Vi söker studenter som parallellt med studierna, samt under loven, vill jobba extra på ett Handelsbanks kontor. 

Vi erbjuder: Orter där vi t.ex. kan komma att behöva personal under år 2020 är Halmstad, Falkenberg, Varberg och Laholm. 

Hogia  är ett utpräglat entreprenörsföretag som bygger på  småskalighet, då  vi består av ca 700 medarbetare fördelade på  ca 30 bolag. Vi ger våra kunder rätt kunskap och IT-stöd så  att de kan utveckla sina verksamheter på  ett effektivt sätt. Vi erbjuder alltifrån ekonomi- och lönesystem till kompletta, branschspecifika IT-lösningar för exempelvis kollektivtrafik, åkerier, revisionsbyråer, fastighetsbolag och butikskedjor. Vårt huvudkontor  är vackert beläget precis vid strandkanten i Stenungsund, och vi har ytterligare kontor i  övriga Norden och i London. Tanken om långsiktighet färgar allt vi gör, utvecklingen av våra produkter och relationen till våra medarbetare och kunder. Din utveckling  är viktig för oss och vi arbetar löpande med kompetensutveckling. Just nu pågår Hogias största satsning på produktutveckling någonsin, med utveckling av nästa generations molnprodukter.  ”I hälsans tecken”  är Hogias egen hälsosatsning och vi arbetar aktivt och långsiktigt för att vara en hållbar arbetsgivare. 

Vi söker: Vi söker främst personer inom IT/data, teknik och ekonomi. Hos oss kan man arbeta med allt som hör verksamheten till, exempelvis som utvecklare, testare, supportmedarbetare, konsult, produktspecialist och mycket mycket mer! 

Vi erbjuder: Vi erbjuder allt ifrån praktik, examensarbete samt anställning. I vissa fall kan viäven erbjuda sommarjobb. 

Infotiv offer consultants, projects and solutions. We have our own production environments for test, embedding development and product information. Infotiv was created in 1998 and has 250 employees. The company is privately owned and self-financed. We are located in Södertälje/Stockholm, Gothenburg and Malmö. Our services:

  • Embedded Systems  - Hardware design & Software development 
  • Test & Development  - Test and verification & Test system development 
  • Project & Development  - Project management & Quality management 
  • Information & Design  - Product information & Diagnostic information 

We are looking for: We are looking for technical engineering students in all areas such as mechanical engineering, computer science, software engineering, informatics and similar.  

We are offering: We have a growing market and see lots of potential in all our areas and therefore have the biggest need in students ready for a fulltime employment in a short future. But we also offer master thesis and internship in a smaller scale. 

KPMG är ett av världens ledande kunskapsföretag, vi förmedlar insikt, skapar trygghet och guidar våra kunder i den snabbrörliga värld de verkar i. Vi är experter inom analys, M&A, revision-  och skatterådgivning, för att bara nämna några områden av vår verksamhet. I Sverige är vi ca 1500 personer och vår framgång bygger på våra medarbetare. Vi arbetar aktivt för att vara en arbetsplats där du utvecklas och trivs. En karriär på KPMG ger dig tidigt en inblick i näringslivets kärna, kundernas verksamheter samt ett brett affärsperspektiv och kunskap om olika branscher. 

Vi söker: Gemensamt för de medarbetare som vi anställer på KPMG är att de är prestigelösa och teamorienterade personer. Vi sätter ett stort värde i att alla hos KPMG mår bra, utvecklas och har roligt tillsammans. Kan du bidra till det, värderas det högt. Vi söker dig som påbörjat en ekonomutbildning, tar examen under 2021 och kan påbörja en timanställning fr.o.m. september 2020.  

Vi erbjuder: På KPMG har du möjlighet att göra skillnad varje dag i såväl stora som små uppdrag. Du är med och utvecklar kundernas verksamhet när du engagerar dig i deras och samhällets utmaningar. 

Vi är en av de största kedjorna inom dagligvaruhandeln med tusentals butiker runt om i Europa. Vi öppnade våra första butiker i Sverige under 2003 och har sedan dess ständigt utmanat de etablerade kedjorna och sänkt matpriserna. Varje vecka väljer hundratusentals svenskar att handla smart när de går till någon av våra närmare 200 butiker runt om i Sverige.  

Vi söker: Är du student, och vill tjäna lite extra pengar vid sidan om studierna och samtidigt knyta värdefulla kontakter inför framtiden? Sök sommarjobb hos oss inom lager. Har du lätt för att lära dig och är flexibel, har ett gott siffersinne samt gillar att röra på dig? Då kanske vi har det perfekta sommarjobbet för dig! På vårt centrallager söker vi sommarpersonal och erbjuder ett arbete med utvecklingsmöjligheter inom organisationen. I arbetsuppgifterna ingår arbete i lägre temperaturer/frysgrader, arbetet kan därför stundvis vara fysiskt krävande. Det är även mycket meriterande om du har truckkort, minst behörighet A.  

Vi erbjuder: Vi söker lagermedarbetare inför sommaren 2020 med start i maj eller enligt överenskommelse.  

MKB Fastighets AB är Malmös ledande fastighetsbolag. Med nästan 24 000 lägenheter och 1 100 lokaler är MKB en av Sveriges största fastighetsägare. MKB ägs av Malmö stad och arbetar för att stärka stadens attraktionskraft och utveckling genom en balanserad nyproduktion och ansvarsfull hyressättning. Vår målsättning är att bygga bra bostäder till rimliga priser, skapa socialt fungerande boendemiljöer och skapa mervärden för våra kunder. Med 33 % av hyresmarknaden i Malmö har vi ett särskilt ansvar, inte bara för fastigheterna, utan även för att utveckla staden. MKB:s fastigheter förvaltas därför med en stark betoning på ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet. 

Vi söker: Inom MKB finns många olika tjänster att utvecklas inom. Vi vill gärna träffa dig som är intresserad av vilka vi är, vad vi gör och hur vi arbetar. Vi är särskilt intresserad av dig som läser Byggingenjör, Bygg- och fastighetsekonomprogrammet, Civilekonom, Miljö, innovation och Hållbarhet eller har andra kopplingar till fastighets- eller samhällsbyggnadsbranschen. 

Vi erbjuder: Under 2020 erbjuder vi traineetjänst, lärlingsplatser samt sommarjobb inom främst förvaltning. Kontakta oss gärna om du har egna förslag på exjobb eller praktik. 

Skriv gärna om ni önskar att prata om något specifikt så att vi kan förbereda oss på bästa sätt. Vi ser fram emot att få träffa er! 

Kan du se dig själv som IT-forensiker så kan du bli en av oss. Hos oss kan man få utlopp för sin talang, kreativitet och få vara med i händelsernas centrum. Besök oss och få en inblick i vad du kan göra hos oss. Du kommer se att arbetet vi utför är meningsfullt, utvecklande och en viktig del i brottsutredningar. Den snabba teknikutvecklingen i samhället är en särskild utmaning för vår verksamhet och det ställer också krav att man har intresse att följa och förstå denna. 

Vi söker: de som har examen i IT-forensik/informationssäkerhet med intresse för brottsutredande verksamhet och som även vill bidra till samhällsnyttan. IT-forensikernsuppgift är att bistå utredare med forensisk bevis- och informationssäkring av digitala medier, som kan utgöra en viktig del i en brottsutredning. Den huvudsakliga uppgiften är att söka, säkra, analysera och dokumentera innehållet i elektroniska databärare såsom t.ex. datorer, mobiltelefoner, kameror och övervakningssystem. 

Vi erbjuder: Vi kommer att erbjuda heltidstjänster. (Flextid tillämpas idag). Det är därför vi är här. Blir du en av oss bjuds du dessutom på kompetenshöjande nationell utbildning.   

PwC Sverige är marknadsledande inom revision, skatte- och affärsrådgivning med 2 900 medarbetare och 33 kontor runt om i landet. Med erfarenhet och unik branschkunskap utvecklar vi värden för våra 36 000 kunder vilka utgörs av globala företag, svenska storföretag och organisationer, mindre och medelstora, lokala företag samt den offentliga sektorn. PwC Sverige ingår i det globala PwC nätverket som finns i 157 länder och har ca 276 000 medarbetare. Hos oss kan du bland annat jobba som revisor och konsult inom skatt, management och IT. 

Vi söker: Vi söker främst företagsekonomer, nationalekonomer, jurister. Utöver det värdesätter vi egenskaper såsom social kompetens, affärstänk samt analytisk förmåga. 

Vi erbjuder:  Internship, rekrytering, traineeprogram, utlandsmöjligheter och extrajobb. 

Scionova is a specialized IT consultancy company within connectivity and IOT, based at Lindholmen in Gothenburg. Our main target areas are automotive, smart homes and medtech. Today we are 20 employees and constantly looking for new talents to join our big family. 

We are looking for: We are looking for engineering students within IT, who are passioned about connectivity and IOT. 

We offer: Scionova can offer full-time positions and also thesis project opportunities.

We look forward to meet you! 

Skanska utvecklar, bygger och underhåller den fysiska miljö som vi lever i. Vi är verksamma inom bygg och anläggning, kommersiell fastighetsutveckling, infrastrukturutveckling och bostadsutveckling. Vi skapar hållbara lösningar och strävar efter att vara ledande inom kvalitet, grönt byggande, arbetsmiljö och etik. Vår verksamhet är uppdelad i tre verksamhetsgrenar: 

  • Hus– arbetar med att skapa, leda och styra samt utveckla byggverksamheten inom Skanska Sverige. Vi bygger bostäder, både hyresrätter och bostadsrätter men även samhällsfastigheter som skolor, äldreboende och sjukhus. Inom verksamhetsgrenen ingår även byggnation av kommersiella lokaler som kontor och hotell.  
  • Väg & Anläggning– arbetar med olika projekt inom mark, energi och anläggning. Det inkluderar uppdrag för näringsliv, stat och kommun med fokus på bland annat broar, vägar, järnvägar, flygfält, vatten och avlopp, samt energi- och fjärrvärmeanläggningar.  
  • Skanska Industrial Solutions– erbjuder insatsprodukter som bokstavligt talat lägger grunden till samhället: betong, asfalt och bergkross. Verksamhetsgrenen sköter också drift och underhåll av vägar och broar liksom ser till att byggarbetsplatser har rätt utrustning för att arbeta säkert och effektivt genom hela byggprocessen. 

Vi söker: Vi söker dig som läser byggingenjör, drivs av att arbeta i lag och lösa problem. 

Vi erbjuder: sommarjobb, praktikplatser, examensarbete och studentprogram. 

Välkommen att bygga ett bättre samhälle tillsammans med oss! 

HUR SÖKER MAN KONTAKTSAMTAL?

Du kan ansöka till kontaktsamtal med max 3 företag. CV och ett kort personligt brev skickas in i ETT gemensamt dokument (PDF-format) för varje företag du söker. Om du söker 3 företag ska du alltså bifoga 3 dokument. Dokumenten skall vara namngivna som följande:  Företagsnamn_Namn_Efternamn 

När ansökningsperioden är över kommer företagen välja ut vilka de vill träffa och därefter får du ett mail med information om du har blivit utvald eller inte samt om eventuell reservplats. Observera att det är möjligt att gå på flera samtal. Du kommer då även få information om tid och plats för ditt/dina kontaktsamtal.

Vid eventuella frågor, kontakta Ninni Isaksson på ninni.isaksson@amdhh.se 

 

Ansökan är stängd

SOCIALA MEDIER